Ingredients
- 200 g de fesols blancs posats en remull el dia anterior
- 400 g de garreta de porc;
- 1 mà de porc:
- 100 g de cansalada sense salar
- 4 botifarres de ceba
- 1 blanc
- 4 naps xicotets
- 350 g d’arròs
- Safrà i sal.
Preparació
- Col·locar els fesols en olla al foc amb uns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
- Si es fa en olla express es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular almenys hora i mitja. Traure del caldo les carns.
- Deixar-los refredar una mica abans de tallar-los a trossos perquè no es desfacen.
- Quan no quede en l’olla més que els fesols i els naps amb el caldo, s’afig el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minutos.
- A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per a evitar que es desfacen.
- És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, per la qual cosa convé abans de tirar l’arròs observar com caminem de caldo i si fóra necessari afegir una mica d’aigua calenta, abans d’incorporar-ho.